Taxaties

 

Voor uiteenlopende zaken kunt u een taxatie nodig hebben zoals:

  • Oversluiten van uw huidige hypotheek met of zonder NHG
  • Het aanvragen van een nieuwe hypotheek met of zonder NHG
  • Nalatenschap- erfenis- successie
  • Belasting
  • Echtscheiding- boedelverdeling
Gecertificeerd taxateur
Een goede taxatie van je huis kan alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Alle taxateurs van KockvanBenthem zijn daarom NRVT gecertificeerd, aangesloten bij het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut en lid van de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Zo ben je honderd procent verzekerd van een gedegen en objectieve taxatie, die verder gaat dan puur de financiële waarde van de woning en de directe omgeving.Tijdens de taxatie worden zaken als regionale marktomstandigheden, lokale bestemmingsplannen en milieuaspecten beoordeeld. Het resultaat mag er uiteindelijk zijn: een volledig en betrouwbaar taxatierapport dat erkend wordt door alle Nederlandse en veel buitenlandse financiële instellingen.

In een taxatierapport wordt de waarde van de woning vastgelegd. De taxateur bekijkt hiervoor de woning en let onder andere op de staat van onderhoud, de indeling, de isolatie en de gebruikte materialen. Ook betrekt de taxateur de marktsituatie, het bestemmingsplan en de ligging van de woning bij de taxatie. 

De taxateur moet onafhankelijk zijn; dit mag niet de makelaar zijn die betrokken is bij de aankoop of de verkoop van de woning. Als u uw nieuwe woning bij ons heeft gekocht, of we zijn hierbij betrokken als aankoopmakelaar, kunnen we u hier dus niet bij helpen. 

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.