Landgoed De Hulst, Bentheimerstraat, Oldenzaal, 8 villa appartementen

7573 CZ, Oldenzaal
€ 980.000,- v.o.n.

Beschrijving

Inspiratiemiddag Landgoed De Hulst | Wonen in een luxe villa appartement

Stelt u zich eens voor dat u woont op een schitterend landgoed met alle luxe en comfort van nu… Een prachtige droom die nu werkelijkheid kan worden! Om u te laten beleven wat Landgoed de Hulst u kan bieden, hebben wij speciaal voor u een inspiratiemiddag georganiseerd. Op donderdag 20 juni bent u van harte welkom, meld u aan via ons mailadres en wij zorgen voor een persoonlijke uitnodiging en alle details.

De villa appartementen

8 luxe villa appartementen worden gebouwd op Landgoed de Hulst en zijn van absolute topkwaliteit, met alle voorzieningen en gemakken die horen bij nieuwbouw. Bovendien is de indeling geheel te bepalen naar eigen wens! De appartementen worden gebouwd in een stijl die refereert aan het rijke Twentse textielverleden en tevens hedendaags is. Inclusief grote ramen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht op de eeuwenoude natuur op het landgoed.

Het ontwerp voor de nieuwbouw van de villa appartementen is van Dr. Ir. Egbert Hoogenberk van Harmonische Architectuur te Voorstonden. Het ontwerp bestaat uit 2 vrijstaande villa's, elke villa heeft 2 appartementen op de begane grond met een gebruiksoppervlakte van ca. 200 m2 en een terras op het zuiden van ca. 85m2. Op de 1e verdieping komen 2 appartementen met een gebruiksoppervlak van ca. 245 m2 met een terras op het zuiden van ca. 40 m2 en een dakterras van maar liefst ca. 100 m2.

De ondergrondse parkeerkelder biedt ruimte aan voldoende auto’s en is voorzien van een eigen lift per appartement naar de woonverdiepingen. Elk villa appartement is voorzien van een ruim terras waardoor de bewoners extra kunnen genieten van de pracht en praal van het Twentse landschap.

De appartementen op Landgoed de Hulst zijn geheel naar eigen smaak in te richten en kennen een aantal noemenswaardige eigenschappen.

- eigen privé opgang met eigen lift
- rijke materialen, hoog afwerkingsniveau
- grote terrassen op het zuiden georiënteerd
- duurzaam / energiezuinig
- levensloopbestendig
- vrijheid qua indeling
- parkeerkelder [2 plaatsen per appartement]
- ruime extra berging in kelder [gekoppeld aan eigen trap/lift]
- domotica en comfort

Ultiem buitenleven

De 8 villa-appartementen van Landgoed de Hulst liggen te midden van het lommerrijke fraaie park, waar u volop kunt genieten van het ultieme buitenleven. De jaargetijden zijn aan de voet van de Tankenberg van dichtbij te beleven. Het landgoed heeft een sfeervolle authentieke uitstraling, door de krachtige bomen rondom, de botanische beplanting en fraaie gazons. Daarnaast is er de parktuin, ooit aangelegd door Leonard Springer.

Wonen op Landgoed de Hulst betekent volop genieten van alles wat het Twentse buitengebied te bieden heeft zonder daarbij de stad uit het oog te verliezen!

De magie van wonen op Landgoed de Hulst
- Omgeven worden door een prachtig park
- Volop privacy, luxe en comfort
- Zelf beslissen over de indeling van uw appartement
- Op steenworp afstand van binnenstad en buitengebied
- Prachtig uitzicht, grote terrassen
- Onderdeel worden van de geschiedenis van Landgoed de Hulst

Wonen op Landgoed De Hulst

Landgoed de Hulst aan de voet van de Tankenberg is een historische buitenplaats en rijksmonument met een lange historie. Wonen op Landgoed de Hulst betekent één zijn met de natuur van het Twentse buitengebied. Wandelen, fietsen en gewoonweg recreëren tussen de eeuwenoude bomen van het landgoed. Naast een fraaie natuurlijke omgeving op het landgoed zelf, is er in de omgeving van de Hulst een ruim aanbod aan activiteiten. Op een steenworp afstand bevindt zich de Oldenzaalse binnenstad. Een eeuwenoude stad, met in het centrum de monumentale St. Plechelmuskerk van Bentheimer zandsteen, gebouwd rond 1150.

Op slechts 6 kilometer afstand vindt u het Hulsbeek. Een welbekende recreatieplek voor jong en oud. In het gebied zijn eindeloze activiteiten te beleven die uiteenlopen van karten, paardrijden, Jeus de Boules tot met de kinderen in het speelbos.

Liever de ontspanning opzoeken in plaats van actief bezig te zijn? Ook dan bevindt u zich op de juiste plek op Landgoed de Hulst, binnen 10 minuten bent u bij Saré Thermen & Beauty, waar u zich kunt vertoeven in een van de sauna’s. Daarnaast is er een mooie locatie die niet vergeten mag worden: Het Rijk van Sybrook, voor een heerlijke dag golven dichtbij huis. Oftewel, er is genoeg te beleven in het Twentse buitengebied!

Erfpacht

In nauwe samenwerking tussen Stichting De Hulst, de rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Oversticht, de gemeente Oldenzaal en de provincie Overijssel zijn herstelplannen voor het Landgoed vastgelegd. Het herstel en de ontwikkeling van de Hulst zijn gericht op het behoud en de versterking van de cultuurhistorische waarden.

Voor duurzaam behoud van de buitenplaats, voor de ontwikkeling van de aanwezige waarden en het benutten van de potenties zal er op Landgoed de Hulst een economische drager in de vorm van nieuwbouw van 8 villa appartementen ontstaan op het terrein van de voormalige nutstuinen. De ondergrond van de nieuwbouw appartementen zullen in erfpacht worden uitgegeven. Zo wordt bereikt dat de enige buitenplaats die de stad Oldenzaal rijk is, niet alleen hersteld wordt, maar ook behouden blijft voor de volgende generaties.

Bij erfpacht blijft de grond eigendom van de grondeigenaar en de erfpachter heeft het
genotsrecht van de grond en de opstal die zich daarop bevindt. Uiteraard worden daar allerlei afspraken over gemaakt in notarieel vastgelegde individuele erfpachtovereenkomsten en algemene voorwaarden. Het opstalrecht is gekoppeld aan het erfpachtrecht. In economische zin heeft de erfpachter een positie die vergelijkbaar is aan de positie van een eigenaar. De erfpachter mag het erfpachtrecht inclusief de opstal dan ook verkopen. Tevens kan de erfpachter een hypotheek vestigen op basis van erfpacht.

Canon

De erfpachter betaalt jaarlijks, een canon aan de grondeigenaar. De hoogte hiervan is gekoppeld aan de waarde van de grond en niet aan de waarde van de opstallen. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd voor de inflatie. Dit gebeurt dan op basis van vooraf vastgestelde criteria als bijvoorbeeld CBS-cijfers. Het bedrag van de jaarlijks canon is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Op Landgoed De Hulst wordt de erfpacht zodanig vormgegeven dat de erfpachter nagenoeg dezelfde rechten heeft als een grondeigenaar. Ook zijn de voorwaarden zodanig opgesteld dat er geen belemmeringen zijn voor de kopers. Door de uitgifte van de grond in erfpacht is het landgoed verzekerd van een jaarlijkse inkomstenbron zodat instandhouding van het landgoed voor de komende generaties is gegarandeerd. Voor de bewoners van de appartementen is het tevens een garantie dat ze komen te wonen in een blijvend groene omgeving. Het bestuur van de Stichting De Hulst staat altijd open voor een verhelderend gesprek, waarin alle bijzonderheden voor nu en voor de toekomst besproken kunnen worden.

Oldenzaal

Oldenzaal wordt ook wel De Glimlach van Twente genoemd. In deze bourgondische stad is het heerlijk vertoeven, zowel in het groene buitengebied als de authentieke binnenstad. Carnaval wordt hier groots gevierd, met als klap op de vuurpijl de Grote Twentsche Carnavalsoptocht die jaarlijks tussen 100.000 tot 150.000 bezoekers trekt. Het zomerfeest De Boeskool is Lös is een waar spektakel in het hartje van Oldenzaal met optredens van bekende artiesten.

Noord-Oost Twente, Nationaal Landschap

Verder zijn er natuurlijk nog meer prachtige bezienswaardigheden in Noord-Oost Twente die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld landgoed Singraven: een landgoed vol bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven. Laat u rondleiden door het huis, dat bol staat van herinneringen en prachtige verzamelstukken, en laat u verrassen door het veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel.

Het nabijgelegen Lutterzand is een aanrader voor wandel- en fietsliefhebbers. Dit mooie natuurgebied behelst een glooiend landschap met verschillende bomen en heidevelden.

Als u op zoek bent naar cultuurhistorie en kunst dan bent u in het nabijgelegen pittoreske Ootmarsum op het juiste adres. Naast het beschermde stadsgezicht kent Ootmarsum alleen al ruim 30 rijksmonumenten. Een heerlijk stadje waar u niet uitgekeken raakt!

Disclaimer
De informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, echter aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief, kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
+ Lees meer

Kenmerken

Kenmerken
Gebruiksoppervlakte wonen 200-245 m²
+ Lees meer