Singraven, Wonen op

7591 PT, Denekamp Project website
van € 550.000,- tot € 1.500.000,- v.o.n.

Beschrijving

Wonen op Landgoed Singraven

Midden in het bosrijke gebied van Twente, met de voorzieningen van zowel Oldenzaal en Denekamp om de hoek, ligt het unieke Landgoed Singraven. Omringd door natuur biedt deze plek de ultieme plek voor rust en onthaasten in een bijzonder groene en historische omgeving. De samenstelling van bosbouw, landbouw, natuur en water biedt met de ruime bestemmingsmogelijkheden diverse mogelijkheden voor wonen.

De komende jaren verrijzen hier op zeven nieuwe erven 16 nieuwe woningen die aansluiten bij het kenmerkende beeld van het gebied.

Fase I is inmiddels volledig verkocht, maar er volgt nog een fase II. Hiervoor kunt u zich reeds voorinschrijven, zodat wij u kunnen uitnodigen, zodra de verkoop van fase II van start zal gaan.

Graag verwijzen wij u naar de projectwebsite voor alle informatie die nu beschikbaar is. www.wonenopsingraven.nl en een uitgebreid Landgoedlever Magazine via https://issuu.com/incombinatie/docs/mag-landgoedleven-singraven_issuu
+ Lees meer

Omgeving

Centraal gelegen in Twente, langs de Dinkel en nabij Oldenzaal, Ootmarsum en Denekamp ligt landgoed Singraven. Een landgoed dat een lang en rijk verleden kent en waar talloze mensen zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor de instandhouding van zijn unieke en groene karakter.De eerste vermelding van Singraven dateert uit het jaar 1381. Het landgoed stond destijds bekend als agrarische boerenhofstede ‘Hof ten Singraven’ en werd door de bisschop van Utrecht beleend aan derden. In de eeuwen erna raakte het landhuis in verval, waarna het in 1651 volledig gesloopt en herbouwd werd door de adellijke familie Sloet. De laatste particuliere bewoner Willem Frederik Jan Laan verkocht het landgoed en de bijbehorende eigendommen in 1956 aan de Stichting Edwina van Heek. De stichting heeft zich sindsdien ingezet voor de zorg en instandhouding van dit waardevolle toonbeeld van cultureel erfgoed ter grootte van 500 hectare.De betreffende zorg en instandhouding van dit waardevolle en culturele erfgoed wordt gekenmerkt door het Twentse Noaberschap. Vanoudsher is het Twentse Noaberschap, een begrip dat met name bekend is in de Achterhoek en Twente, een ruime en intensieve vorm van burenhulp. Wanneer men het Noaberschap doorvertaalt naar het verleden en heden van landgoed Singraven, kan worden gesteld dat betrouwbaarheid, betrokkenheid, loyaliteit en vakmanschap kenmerkend zijn voor Landgoed Singraven en de betrokken gemeenschap.Betrouwbaarheid, betrokkenheid, loyaliteit en vakmanschap zijn essentieel voor een landgoed dat onlosmakelijk verbonden is met rijke flora, fauna en een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden en moerassen. De instandhouding van dit bijzondere landgoed gebeurt middels erfpacht en bewoners zijn onderdeel van een unieke historische en maatschappelijke gemeenschap. Wonen op landgoed Singraven wordt dan ook bestempeld als een zeer unieke kans. De komende jaren wordt het natuurgebeid verrijkt met nieuwe woningen en vinden oude schuren een nieuwe bestemming.
+ Lees meer