Onder optie

Onder optie: Erve Schiphorst - Nieuwe Boerderij

€ 766.000,- k.k.
Adres: Erve Schiphorst Nw Boerderij Schiphorstdijk, 7591 PS Denekamp
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 1.500 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 290 m²
Aanvaarding In overleg
Status Onder optie

Notitie

Algemeen

Wonen op Landgoed Singraven
Midden in het bosrijke gebied van Twente, met de voorzieningen van zowel Oldenzaal en Denekamp om de hoek, ligt het unieke Landgoed Singraven. Omringd door natuur biedt deze plek de ultieme plek voor rust en onthaasten in een bijzonder groene en historische omgeving. De komende jaren verrijzen hier op zeven nieuwe erven 16 nieuwe woningen die aansluiten bij het kenm... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwjaar 2019
    Status Onder optie
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 16121/4179682
Koopsom € 766.000,- k.k.
Status Onder optie
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Woensdag 27 januari 2021
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Nieuwbouw
Bouwjaar 2019
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.500 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 290 m²
Inhoud 1.974 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 7 (waarvan 5 slaapkamers)
Locatie
Ligging Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Open ligging, Platteland, Vrij uitzicht
Uitrusting
Parkeergelegenheid Inpandige garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja

Beschrijving

Wonen op Landgoed Singraven
Midden in het bosrijke gebied van Twente, met de voorzieningen van zowel Oldenzaal en Denekamp om de hoek, ligt het unieke Landgoed Singraven. Omringd door natuur biedt deze plek de ultieme plek voor rust en onthaasten in een bijzonder groene en historische omgeving. De komende jaren verrijzen hier op zeven nieuwe erven 16 nieuwe woningen die aansluiten bij het kenmerkende beeld van het gebied.

Van Weiland naar bouwplan
Dit bijzondere en unieke plan biedt u de mogelijkheid om uw eigen droomhuis te ontwikkelen. Wij verkopen een compleet bouwplan op erfpachtgrond, waarbij al het tijdrovende voorwerk al voor u is gedaan. Hierbij moet u onder andere denken aan het opstellen van een beeld-kwaliteitsplan, de landschapsarchitect, vergunningen, bestemmingsplanwijziging, diverse aktes en tekeningen, constructie- en installatieberekeningen, fundering- en sonderingsadvies. Maar ook de uiteindelijke in te dienen bouwvergunning, het bouwrijp maken van het perceel en aanbrengen van de nutsvoorzieningen en e.d..

Hierdoor kunt u zich maximaal richten op om uw toekomstige woning geheel op uw eigen wensen toe te snijden. Dit gaat uiteraard met behulp van onze architect waarmee u aan de slag gaat, hij kent alle ins en outs van dit plan.

U woont straks midden in de natuur op een idyllisch plek. Landgoed Singraven belooft een bijzondere woonplek te worden. De ligging van de kavels brengt een prettige sfeer met zich mee. Een mooie zomerse dag of met stormachtig herfstweer, welke kant u ook opkijkt de beelden zullen prachtig zijn. De keuze is aan u!

Erve Schiphorst - Nieuwe Boerderij
Erve Schiphorst bestond vroeger uit een boerderij en twee schuren. Het erf werd voor het grootste gedeelte afgebroken, alleen de schuur bleef staan, terwijl veel van het landschap rondom werd bebost. Schiphorst ligt aan de Schiphorstdijk, ten westen van het molencomplex. De achterkant van het erf grenst aan de bossen van de Hagelmeien, een belangrijk natuurhabitat. Doordat het oorspronkelijke landschap rondom het erf intact is gebleven, is hier gekozen voor het herstel van de schuur en de nieuwbouw van een nieuwe woonboerderij. Er hoeft geen waardevol bos verwijderd te worden en de Hagelmeien blijven onverstoord. De reconstructie van het erf versterkt het landschap van deze locatie waarbij de ‘Schiphorstkamp’ en de eikengaard hun originele functie en identiteit behouden.

Koopsom = Richtprijs
Wij presenteren dit bouwplan met een richtprijs. Deze richtprijs is opgebouwd uit: kavelgebondenkosten, plankosten en de bouwkosten van de landgoedwoning, BTW, excl. keuken/badkamer en inrichting op basis van het voorlopig ontwerp. De uitgebreide prijslijst en toelichting zal vanaf 1 december, zijnde het moment van start verkoop, voor u beschikbaar zijn.

Stappenplan
Het koop-, ontwerp-, bouwproces kent een aantal vaste stappen, te weten:

Stap 1.
Heeft u al een account gemaakt op www.wonenopsingraven.nl? U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkoop wanneer u zich heeft aangemeld.

Stap 2.
U wilt graag een optie op de woning van uw voorkeur? Dat kan vanaf 01 december. Vul via uw account al uw gegevens in, onderteken en verzend het. De makelaar ontvangt uw inschrijving en neemt contact met u op.

Stap 3.
In het gesprek met de makelaar kunt u uw wensen bespreken en wordt bekeken of u aan alle voorwaarden voldoet, waaronder de mogelijkheid tot financiering.

Stap 4.
U gaat op een landgoed wonen waar de bewoners elkaars noabers zijn. Een kennismakingsgesprek met de rentmeester van Landgoed Singraven is dan ook onderdeel van de toewijzingsprocedure.

Stap 5.
Wanneer uw de optie accepteert, doet u een aanbetaling van € 1.500,--. Hiermee zijn onder meer de kosten van de architect gedekt die met u in gesprek gaat om uw woning helemaal naar wens te maken. De aanbetaling wordt uiteraard verrekend op het moment dat u daadwerkelijk tot koop over gaat.

Stap 6.
Hoe is dat nu echt, wonen op een landgoed? U ervaart het tijdens een nacht proefslapen in het Boshuisje de Hazenhof op Landgoed Singraven. Een cadeautje om u van harte welkom te heten.

Stap 7.
In de zes weken nadat u de optie heeft verzilverd bij de makelaar gaat u in gesprek met de architect om uw persoonlijke woonwensen te bespreken. Op basis daarvan maakt de architect een aangepaste tekening van uw woning. Met behulp van een kostencalculator worden alle aanpassingen doorgerekend en ziet u wat de woning uiteindelijk gaat kosten.

Stap 8.
Bent u helemaal tevreden, dan tekent u het koopcontract. Binnen 3 jaar vanaf de datum van ondertekening dient u uw woning te realiseren. U bent vrij om voor het realiseren van uw bouwplan zelf een aannemer te selecteren.

Stap 9.
De vergunningsprocedure zal door ons worden opgestart.

Stap 10.
De bouw kan van start.

De Ontwikkeling
In 2016 hebben landgoedeigenaar Stichting Edwina van Heek en de gemeenten Dinkelland en Losser een overeenkomst getekend waardoor het mogelijk is om 16 woningen op Landgoed Singraven te realiseren; oude schuren worden herbestemd en nieuwe woningen worden gebouwd. Dit unieke project maakt deel uit van een plan om de cultuurhistorie van het landgoed te versterken, te investeren in rustgevende en interessante natuur en de exploitatie van het landgoed gezond te houden. Huidige en toekomstige bewoners zijn onderdeel van het landgoed en de unieke maatschap die dit met zich meebrengt. Het definitieve besluit om 16 nieuwe woningen te realiseren is een zoektocht die inmiddels meer dan 15 jaar aan gedegen voorbereiding beslaat. Eén van de meest belangrijke voorwaarden van de nieuwbouw en de herbestemming is dat de natuur versterkt wordt en het cultuurhistorische karakter behouden blijft. Dankzij de forse afmetingen van de kavels heeft u niet alleen de ruimte binnen, maar ook buiten. U proeft volop de natuur. Wat dit plan verder zo aantrekkelijk maakt is dat iedere kavel zijn eigen identiteit heeft maar toch een geheel vormt met het Landgoed Singraven.

Erfpacht
De toekomst van landgoed Singraven is verzekerd nu er 16 nieuwe woningen op basis van erfpacht worden gebouwd. Met eerbied voor de omgeving betekent erfpacht voor de huidige en toekomstige bewoners op Landgoed Singraven dat de boerderijen, schuren en woningen gekocht worden, maar dat de ondergrond in bezit blijft van het landgoed. Bewoners van landgoed Singraven hebben respect voor natuur en milieu, hebben eerbied voor de omgeving en zorgen samen middels erfpacht dat de historische gebouwen op het landgoed in stand blijven en de natuur behouden blijft.

De erfpachtcanon voor Erve Schiphorst - Nieuwe Boerderij, bedraagt € 7.350,-- per jaar.

Omgeving
Het landgoed is gelegen aan de oostzijde van Overijssel. In de nabije omgeving is veel te beleven op het gebied van natuur, cultuur en historie. Bossen, heide en vennen een schitterende omgeving om ongestoord tot rust te komen en te genieten van de natuur. Het dorp Denekamp heeft ca. 9.000 inwoners, is gelegen aan de Dinkel en behoort samen met onder andere Ootmarsum en Weerselo tot de gemeente Dinkelland. Denekamp heeft verschillende restaurants, cafés en cultuur waardoor er voldoende te beleven is.

Bereikbaarheid
Vanaf het landgoed bent u in enkele minuten via de N342 op de A1. Hierdoor zijn naast de regionale plekken Denekamp en Oldenzaal, ook de grotere steden Hengelo, Enschede en Almelo goed te bereiken. Aangezien Landgoed Singraven dicht bij de Duitse grens ligt, is de bereikbaarheid naar steden als Nordhorn en Bad Bentheim ook optimaal.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen