Te koop: Schiphorstdijk 16, 7591 PS Denekamp

€ 729.000,- v.o.n.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 1.156 m²
Woonoppervlakte 151 m²
Aanvaarding In overleg

Notitie

Algemeen

Wordt alsnog Noaber op Landgoed Singraven (fase I).

Wij verkopen de voormalige schuur aan Erve Schiphorst, welke gerenoveerd wordt tot een prachtige schuurwoning, inclusief bouwplan, omgevingsvergunning & intentieovereenkomst aannemer. Daarnaast heb je de keuzevrijheid voor welke aannemer je kiest. Een kant-en-klaar plan ideaal!

De grond wordt uitgegeven op erfpacht, de jaarlijkse canon b... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
    Bouwjaar 2023
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 16121/6590457
Koopsom € 729.000,- v.o.n.
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Dinsdag 16 mei 2023
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Nieuwbouw
Bouwjaar 2023
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.156 m²
Woonoppervlakte 151 m²
Inhoud 626 m³
Tuinoppervlakte 900 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 2 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan bosrand, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Platteland
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Staat Dient nog te worden aangelegd.
Uitrusting
Warm water Elektrische boiler
Badkamervoorzieningen Badkamer 1 Douche, Ligbad, Toilet, Wastafel
Badkamervoorzieningen Badkamer 2 Douche, Wastafel
Heeft kabel-tv Ja
Tuin aanwezig Ja

Beschrijving

Wordt alsnog Noaber op Landgoed Singraven (fase I).

Wij verkopen de voormalige schuur aan Erve Schiphorst, welke gerenoveerd wordt tot een prachtige schuurwoning, inclusief bouwplan, omgevingsvergunning & intentieovereenkomst aannemer. Daarnaast heb je de keuzevrijheid voor welke aannemer je kiest. Een kant-en-klaar plan ideaal!

De grond wordt uitgegeven op erfpacht, de jaarlijkse canon bedraagt € 7.000,--.

De ligging van de schuurwoning is midden in het bosrijke gebied van Twente op Landgoed Singraven, met de voorzieningen van zowel Oldenzaal en Denekamp om de hoek. Omringd door natuur biedt deze fijne woonspot de maximale plek voor rust en onthaasten. En dat allemaal in een bijzonder groene en historische omgeving.
De charmante schuurwoning behoudt de mooie authentieke details, waardoor er een smaakvolle woonsfeer ontstaat.

De woning kent de volgende indeling:

Begane grond: Entree, hal met toilet, meterkast en ruimte voor praktische vaste kastenwand, sfeervolle leefkeuken met toegang tot de bijkeuken waar eveneens de achteruitgang is. De cosy woonkamer heeft een fijne lichtinval door de krachtige vide. De eigentijdse trap, de antieke houten gebinten en het magnifieke uitzicht over de weilanden en houtwallen geven je het maximale thuisgevoel.

1e verdieping: Open lichte trendy overloop met vide, stijlvolle studeerruimte en handige wasruimte. De 2e badkamer beschikt over een douche, wastafel en separaat toilet. Ruime 2e slaapkamer (17m2) met fraaie raampartij met lamellen/shutters aan de buitenzijde.

Ontwikkeling | Landgoed Singraven
In de beginjaren van deze eeuw stelde de stichting Edwina van Heek een veranderingstraject in werking. Zij zocht nieuwe inkomsten, omdat een landgoed als Singraven niet rendabel kan zijn op de oude manier van bosbouw en verpachte landbouwgrond alleen. Er werd een plan ontwikkeld dat de bouw van 16 woningen op zeven oude erven mogelijk maakt. Deze unieke ontwikkeling maakt deel uit van een plan om de cultuurhistorie van het landgoed te versterken, te investeren in rustgevende en interessante natuur en de exploitatie van het landgoed gezond te houden. Landgoed Singraven blijft zo behouden en kan worden doorgegeven aan volgende generaties. Ook de woning Schiphorstdijk 16 gelegen op Erve Schiphorst maakt hier onderdeel van uit.
Erve Schiphorst bestond vroeger uit een boerderij en twee schuren. Het erf werd voor het grootste gedeelte afgebroken, alleen de schuur bleef staan, terwijl veel van het landschap rondom werd bebost. Erve Schiphorst ligt aan de Schiphorstdijk, ten westen van het molencomplex. De achterkant van het erf grenst aan de bossen van de Hagelmeien, een belangrijk natuurhabitat. Doordat het oorspronkelijke landschap rondom het erf intact is gebleven, is hier gekozen voor het herstel van de schuur en de nieuwbouw van één woonvolume. De reconstructie van het erf versterkt het landschap van deze locatie waarbij de ‘Schiphorstkamp’ en de eikengaard hun originele functie en identiteit behouden. Het typische Twentse beeld van een erf aan de rand van een kamp, verankerd in het landschap door een achterliggend bos en een eikengaard, wordt door middel van her-/nieuwbouw weer compleet. Op wonenopsingraven.nl kun je nog veel meer informatie vinden over deze ontwikkeling.

Omgeving
Het landgoed is gelegen aan de oostzijde van Overijssel. In de nabije omgeving is veel te beleven op het gebied van natuur, cultuur en historie. Bossen, heide en vennen een schitterende omgeving om ongestoord tot rust te komen en te genieten van de natuur. Het dorp Denekamp heeft ca. 9.000 inwoners, is gelegen aan de Dinkel en behoort samen met onder andere Ootmarsum en Weerselo tot de gemeente Dinkelland. Denekamp heeft verschillende restaurants, cafés en cultuur waardoor er voldoende te beleven is.
Bereikbaarheid
Vanaf het landgoed bent u in enkele minuten via de N342 op de A1. Hierdoor zijn naast de regionale plekken Denekamp en Oldenzaal, ook de grotere steden Hengelo, Enschede en Almelo goed te bereiken. Aangezien Landgoed Singraven dicht bij de Duitse grens ligt, is de bereikbaarheid naar steden als Nordhorn en Bad Bentheim ook optimaal.

Bijzonderheden:
- Kavel 1.156m2, inhoud 626m3

- Een kant-en-klaar plan, ideaal!

- Toegangsweg naar eigen erf.

- Aanleg glasvezel + riool op kosten van verkoper.

- Bouwstroom aangelegd door BOEI.

- De kavel is reeds aangesloten op water, elektra en glasvezel(internet).

- In overleg met BOEI kan de indeling nog enigszins gewijzigd worden, maar aan het uiterlijk niet!

- Er is een intentieovereenkomst met een bouwbedrijf dat in de startblokken staat om eventueel te beginnen. Hierbij is er overigens nog wel de keuzevrijheid om eventueel uw eigen aannemer te kiezen.

- Optimale privacy door de beschutte ligging op Erve Schiphorst achter de in aanbouw zijnde woonboerderij. Hier proef je volop de natuur.

- Om Landgoed Singraven in stand te kunnen behouden en door te kunnen geven aan volgende generaties wordt de grond in erfpacht uitgegeven. De grond waarop de woning is gesitueerd blijft in bezit van het landgoed en jij, als erfpachter, mag de grond gebruiken in ruil voor een vergoeding, ook wel canon genoemd. De woning zelf koop en/of verbouw je en die is je eigendom. De jaarlijkse fiscaal aftrekbare erfpachtcanon bedraagt € 7.000,-- .

- NSW-landgoed: Erve Schiphorst heeft een rangschikking onder de Natuurschoonwet. Dit biedt belangrijke fiscale voordelen, o.a. vrijstelling van overdrachtsbelasting, vermindering van successierechten en lagere heffingen gerelateerd aan de WOZ-waarde van het object.
Meer informatie op minlnv.nl/loket.

- Voor het Wonen op Singraven is een beeldkwaliteitsplan, maar zijn ook spelregels opgesteld. Een kennismakingsgesprek met de rentmeester van Landgoed Singraven is dan ook onderdeel van de aankoopprocedure.

- De woning wordt aangeboden Exclusief parkeerschuur, keuken & tuinaanleg. De parkeerschuur dient wel te worden gerealiseerd, hiervoor is een separate offerte opgesteld. De omgevingsvergunning hiervoor is inmiddels verleend.

- Hier heeft en houdt men het Noaberschap hoog om het vaandel. Een “intrekkersmoal” wordt dan ook van harte aangemoedigd.

- Een werkelijk unieke plek met een maximaal vrij gevoel en toch nabij alle (sociale) voorzieningen.

- Met aankoop van deze prachtige woning verwerft u een exclusief object op een unieke locatie. De ultieme plek voor liefhebbers van rust, ruimte en groen!

- U kunt een maandelijkse of jaarlijkse canonbetaling zien als een rentevergoeding. Deze mag u, net als de hypotheekrente, aftrekken van uw belastingaangifte. Op belastingdienst.nl kunt u hier meer over lezen.

- Op de website Wonenopsingraven.nl tref je nog meer informatie aan over de ontwikkeling.

Rekenvoorbeeld*

Erfpacht € 7.000,-.
4.5% rente
1% = € 1.556
100% = € 155.556

Koopprijs € 729.000,-.

€ 729.000 + € 155.556 = € 885.000,-.

* Disclaimer erfpacht versus volledig eigendom in combinatie met de rekensom.

Stappenplan
Stap 1.
Maak je belangstelling kenbaar bij de makelaar. Dan ontvang je de uitgebreide documentatie.
Stap 2.
Zorg dat je goed voorbereid bent en plan hypotheekadviesgesprek in bij een bank die bekend is met erfpacht.
Stap 3.
Lees de documentatie en noteer waar nodig de vragen.
Stap 4.
Maak een afspraak met de makelaar voor een gesprek en wij zorgen dat alle vragen beantwoord worden.

Plattegronden