Te koop: Beldershoekweg 250, 7548 PZ Enschede

€ 695.000,- k.k.
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 50.145 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 180 m²
Aanvaarding In overleg

Notitie

Algemeen

Landgoed "Erve Menzo", ligt uitzonderlijk fraai in het buitengebied van het dorp Boekelo tussen unieke landerijen en natuurgebieden van het hof te Boekelo, aan de meanderende Boekelerbeek en beslaat een oppervlakte van 5.01.45 hectare met op het landgoed een monumentale vakwerkboerderij (Rijksmonument) met vakwerkschuur en bijgebouw. Dit Landgoed is dé kans om een NSW landgoed te bezitten met de s... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
    Bouwjaar 1820
    Status Beschikbaar
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 16121/3389584
Vraagprijs € 695.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Maandag 8 juli 2019
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1820
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 50.145 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 180 m²
Inhoud 720 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 8 (waarvan 5 slaapkamers)
Tuin
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Heeft een achterom Ja
Staat Dient nog te worden aangelegd.
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja

Omschrijving

Landgoed "Erve Menzo", ligt uitzonderlijk fraai in het buitengebied van het dorp Boekelo tussen unieke landerijen en natuurgebieden van het hof te Boekelo, aan de meanderende Boekelerbeek en beslaat een oppervlakte van 5.01.45 hectare met op het landgoed een monumentale vakwerkboerderij (Rijksmonument) met vakwerkschuur en bijgebouw. Dit Landgoed is dé kans om een NSW landgoed te bezitten met de steden Hengelo en Enschede op enkele minuten rijafstand. De locatie is bestemd voor twee wooneenheden, daarnaast is lichte horeca toegestaan in de vakwerkboerderij. Kortom, deze prachtige locatie biedt voor wonen en werken in landschappelijke sfeer veel mogelijkheden voor nu en in de toekomst.

Indeling:
Entree ter plaatse van de deel, gastenverblijf met slaap en woongedeelte, keuken, woonkamer met authentieke schouw, kelder en een drietal slaapkamers, vakwerkschuur om te bouwen tot woning en nieuw in te richten kapschuur tot berging/garage.

Landgoed:
Het landgoed is gerangschikt in het kader van de Natuurschoonwet 1928. Deze wet biedt vele fiscale voordelen op het gebied van OZB, huurwaardeforfait, successie en ook vrijstelling schenkingsrecht. Uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Bijzonderheden:
- Te renoveren monumentale vakwerk boerderij (Rijksmonument) met vakwerkschuur en kapschuur.
- In de monumentale vakwerkboerderij zijn oude elementen van Havezate Hof te Boekelo uit 1580 verwerkt.
- Kaveloppervlakte 50.145 m².
- Bouwjaar omstreeks 1820.
- Bestemming: Wonen. De vakwerkschuur heeft de aanduiding "karakteristiek"; hier is wonen toegestaan, nadat het gebouw verbouwd is waarbij de karakteristieke kenmerken gehandhaafd zijn gebleven. De monumentale vakwerk boerderij heeft naast een woonbestemming, de aanduiding "specifieke vorm van horeca-theeschenkerij". In deze planregels is opgenomen dat een theeschenkerij is toegestaan of andere vormen van lichte horeca zoals een pannenkoekenhuis, geven van cursussen met betrekking tot koken of gelegenheid voor het houden van kleine recepties.
- Er zijn impressies van de boerderij en schuur gemaakt om de (verbouw)mogelijkheden te laten zien. Laat u inspireren en maak een afspraak om te gaan kijken!
- NSW Landgoed.
- Coulissenlandschap omgeven door oude eiken en gelegen aan de Boekelerbeek.
- Zeer goede bereikbaarheid met in de nabijheid de Rijksweg A35.
- Gelegen op enkele minuten rijafstand van de steden Enschede en Hengelo.
- Bidbook van gehele project ter inzage bij makelaar.
- Bij koop is een waarborgsom/bankgarantie van 10% van de koopsom vereist!

Disclaimer
De informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, echter aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief, kunnen afwijken van de werkelijke situatie en zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van de indeling. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Interesse in deze woning? Schakel direct uw aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Twente vindt u op Funda en op de website van nvmtwente.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen